Formulieren

De Zuiderling (Digital)

Hokbezoek 25 juni 2016

Na ons bezoek van vorig jaar bij leden van de Limburgse Sierduiven Club was het dit jaar aan ons om een dagje hokbezoek te organiseren bij enkele leden van Het Zuiden.
Om 10:00uur zijn een 5 tal leden van LSC ontvangen bij Ben Boekelder in Geldrop waar ook René v/d Westerlo, Piet Swaans en René Verhallen aanwezig waren.
Ben heette allen van harte welkom met koffie en hoe kan het anders met een lekker stuk ( limburgse) vla , waarna René Verhallen het dagprogramma doornam en ieder een fijne dag toewenste.
Na het bekijken van de mooie ruime tuin en vijver kwamen de duiven aan bod. De ruime hokken met vele Amsterdamse Baardtuimelaars waren een lust voor het oog. Hierna op weg naar René v/d Westerloo in Helmond.

Om 11:30 uur aangekomen bij René waar we direct de hokken gingen bekijken met de Lahore,s Steiger en Steller Kroppers. René kan hier voluit uit de doeken doen hoe zijn duiven moeten zijn.
Ook zette hij de spoetnikken open zodat de duiven vrijuit konden rondvliegen.
Onder het genot van een hapje en drankje werd er volop gekeuveld over het totale duiven gebeuren.
Hierna zijn we vertrokken naar Theo van Kemenade in Helmond.

Tegen 13:00 uur werden we ontvangen bij Theo waar de Lunch werd geserveerd. Een heerlijke uitsmijter liet ons goed bevallen. Na de lunch werd het tijd om bij Theo de hokken eens nader te bekijken. Wie hier nog nooit is geweest weet niet wat hij ziet. Diverse rassen sierduiven heeft Theo op zijn hok zitten, zoals Duitse Nonduiven enkele franse vleesrassen en wat niet meer zij.
Verder vele volières met Oorspronkelijke duiven, parkieten, tropische vogels etc.
Daar het aan het regenen was gegaan zochten we al snel een schuilplaats op. Hier nam René Verhallen afscheid van de groep daar hij elders moest zijn. Vanaf hier was het maar een stukje rijden naar Wim Janssen ook in Helmond.

Om ongeveer 15:00 uur kwamen we aan bij Wim Janssen. Hier werden we ontvangen door Wim en zijn vrouw en de 2 honden. Omdat het nogal regende werd er onder het genot van wat snacks en een drankje nog al wat gesproken over de honden, een Tekkel en een Boef. Natuurlijk ook over de duiven en duiven aanverwante dingen. Daarna zijn we de hokken ingegaan, in deze riante hokken zaten de Kings en Chinese meeuwen. De duiven hadden ook ruime buiten volières met zand bodems welke het geheel een mooi aanzien gaf. Nog snel even naar de post duiven gekeken, door het slechte weer wat minder naar de mooie tuin, en weer verder naar Rines Wuyts in Someren.

Tegen 16:30 uur werden we ontvangen bij de familie Wuyts waar we eerst naar de duiven zijn gaan kijken, welke hun verblijven hebben boven de garage. Hier zitten de vv Eksterkroppers, Trommel-
duiven en Maanduiven. Zeer mooie hokken met veel licht . Ook Rinus kan geweldig vertellen over zijn duiven waar ook velen aandachtig naar luisterden.
Ook de paarden, pauwen en kippen etc nog bekeken. De tuin bij Rinus is ook het bekijken waard met de vijver welke altijd kijkers trekt. De fam Wuyts heeft gezorgd voor diverse nootjes, kippenbilletjes en de nodige drankjes, waarna rond 17:45 uur een einde kwam aan deze leuke en leerzame dag.
De leden van LSC bedankte een ieder voor deze mooie dag ondanks de regen in de middag, en overhandigde nog een enveloppe met inhoud voor de vereniging.

Via deze weg, Leden van LSC bedankt voor het bezoek aan onze sierduiven vereniging en mogelijk tot een volgend bezoek. Ben, René, Theo, Wim en Rinus bedankt voor het openstellen van jullie hokken en voor de verzorging van de inwendige mens, en tevens bedankt diegene die bijgedragen hebben om het e.e.a. mogelijk te maken.

Piet Swaans.

Kalender Het-Zuiden

Februari 2021
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Sierduivenclub Het Zuiden

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2013. All Rights Reserved by Sierduivenclub Het-Zuiden