Sponsors

bannerkluskens

advertentieversele14 01

Formulieren

De Zuiderling (Digital)

Externhokbezoek 2010

Verslag externhokbezoek van leden van s.c. Het-Zuiden bij leden van De Driehoek op zaterdag 15 mei 2010.
Beste sportvrienden,
Na een kortstondige nachtrust van welgezegd 6 uurtjes werd ik zaterdagmorgen de 15 mei wakker om half zes. Ik denk sta maar op want ik kan toch niet meer slapen heb me gewassen en aangekleed koffie gezet en vlug even nog de mailbox op de pc nagekeken of er nog bijzonder dingen waren binnen gekomen over sierduiven. Heb toen de spullen een precentje voor de fokkers waar we op bezoek gingen in de auto gezet en om kwart over zeven reed ik met een stralend zonnetje richting Geldrop dit was mijn eerste stopplaats bij onze erevoorzitter Theo Werkhoven want deze moest ik ophalen voor ons Externhokbezoek. Bij Theo de TomTom ingesteld richting Nuenen had met onze voorzitter afgesproken dat ik rond acht uur bij hem zou zijn nou dat waren we dan ook. Vandaar de TomTom weer ingesteld in Nuenen en toen richting Zevenaar want we moesten om tien uur bij de Familie Nijland zijn. Het was rustig op de weg maar ik had wel veel moeite om mij aandacht op de weg te houden dit kwam door de twee voorzitters mensen wat kunnen die samen een eind weg zeveren maar heb hier wel van genoten en veel gelachen. Om omstreeks 9 uur kregen wij de afslag Zevenaar al in het oog we keken elkaar eens aan en zijden dit is toch wat vroeg we zullen maar even een kop koffie gaan drinken bij het AC restaurant in Zevenaar, dit hebben we toen gedaan en om kwart voor tien reden we naar de Familie Nijland waar ons bij binnenkomst in de Esdoornstraat 9 het hele gezelschap van Het -Zuiden 13 leden die mee zouden gaan al op ons stonden te wachten. We waren nog geen vijf minuten bij elkaar of Gerard Sterling de secretaris van De Driehoek kwam ons verwelkomen en zij dat er een foutje was gemaakt we moesten niet op Esdoornstraat 9 zijn maar op nummer 8. We zijn toen gezamenlijk de weg over gestoken en werden heel hartelijk ontvangen door de Familie Nijland en de voorzitter van De Driehoek de heer Mulder. Bij de Familie Nijland was het echt gezellig mooie hokken mooie Indiase Pauwstaarten en andere kleine vogels en de koffie met een koek stond er klaar het was gezellig vertoeven tussen de Pauwstaarten. Ons lid Frans Peters keek zijn ogen uit want zulke mooie pauwstaarten had Frans natuurlijk nog niet, Frans heeft namelijk gewone Pauwstaarten witte.
Na veel foto's en films gemaakt te hebben vertrokken wij omstreeks tien over elf naar de Combinatie The Pigeon dit adres lag op een steenworp afstand van de Familie Nijland. We kwamen aan in de straat en we wisten meteen waar we moesten zijn want boven de voordeur had de eigenaar een smeedijzeren kunststukhangen met de naam The Pigeon en aan de voordeur werden we dan ook hartelijk verwelkomt door niemand minder dan mevrouw Greetje Sanders volgens mij is zij de enige vrouwelijke sierduiven keurmeester in Nederland. Wat we hier zagen was met geen pen te beschrijven een hok van 13 meter lang helemaal van hardhout met een volière ervoor van aluminium. Hierin zaten diversen rassen sierduiven Kleurpostduiven, Engelsedwergkroppers, Engelse Kortvoorhoofd Tuimelaars, Korte Berlijnse Tuimelaars, Oud Duitse Meeuwen, Stettiner Tuimelaars en Wener Witschilden deze laatsten vlogen los op een prachtige duiventil, dan naast dit hok stond een hok hierin waren allemaal kleine hokjes gemaakt waar tortelduiven in diverse kleuren zaten te broeden of jongen grootbrachten van de kortbekken die Greetje en haar man fokten en natuurlijk ook van de tortels zelf want van deze tortels zaten er nog in de bijkeuken. Rechts van dit hok stond weer een volière hierin zaten parkieten in diverse kleuren tortels en kwartels in hele mooie kleuren. Links van het grote duiven hok stond een hok hierin zaten jongen van de weners en de Berlijnse korten. Ook hier een en al gastvrijheid de koffie stond klaar er waren broodjes voor de inwendige mens en voldoende drinken op en top werden de Zuiderlingen verzorgd. Maar ja wat wil je ook als je staat te glunderen van zoveel moois in een ook nog eens mooie aangeklede tuin die door Greetje en haar man samen worden bij gehouden. Onze voorzitter Rene keek hier zijn ogen uit en vroeg dan ook meteen hoe alles gemaakt was zodat hij al enige ideeën had voor zijn nieuwe accommodatie die hij gaat verwezenlijken. Tegen dat we verder zouden gaan hield onze voorzitter een korte speech richting het bestuur van De Driehoek hij bedankte hun voor hun gastvrijheid en de uitnodiging en gaf hun als tegen prestatie namens Het-Zuiden een mooie duivenmand die hun als prijs beschikbaar kunnen stellen aan hun leden op hun aanstaande clubshow ook nodigde onze voorzitter onze gasten uit voor een tegen bezoek het volgende jaar. Door voorzitter Mulder werd deze prijs in ontvangst genomen hij bedankte Het-Zuiden voor de mooie prijs en voor de uitnodiging om volgend jaar bij Het-Zuiden te komen. Ook hier werden weer de nodige foto's geschoten door onze hof fotograaf Karel Verdonck. Ik weet niet wat sommige mensen in de Achterhoek met duiven hebben maar het was hier al bijna het zelfde als bij Dick Hamer hier was het hele huis ook al bijna een en al duif geweldig mooi.
Na dit mooie intermezzo bij Greetje en haar man in Zevenaar ging het om kwart voor een richting Didam naar de Judostraat hier wonen twee fokkers die in Kapucijnen land tot de notabelen behoren wij praten dan over de heren Kuster en de Wit twee Jan-nen die samen Kapucijnen fokken als eerste gingen we naar Jan Kuster hier werden we hartelijk ontvangen door mevrouw Kuster en haar man Jan hier stond ook weer de Didamse gastvrijheid aan top veel drank en koek en heel veel mooie zwart gemonnikte kapucijnen in een kleine ambiance maar een lust voor het oog. Dit alles werd nog eens over gedaan toen wij naar Jan zijn buurman gingen de andere Jan de Wit hier werden we dan ook hartelijk ontvangen door Jan en zijn vrouw hier was het ook weer genieten van mooie Kapucijnen maar nu in de kleur geel en wat zaten er toppertjes bij de jongen. Ook had Jan hier een verzameling boeken en foto's uit gestald zodat iedereen weer aan zijn trekken kwam echt de moeite waard.
Na veel gepraat te hebben onder het genot van een drankje en wat zoutjes ging het richting Tonny Florissen ook in Didam ook hier werden we weer hartelijk ontvangen door de gastheer Tonny. Tonny fokt Brünner kroppers in de kleur zwart maar naar mijn inzien ging het hem niet zo goed dit jaar hij had pas twee jongen. Ook had Tonny nog een andere hobby wat hem meer aanspraak dit waren namelijk zijn vogels en dan voornamelijk zijn Goudvinken waar hij al vele jongen van had gefokt. Ook hier werd er weer gefotografeerd en film gemaakt net als op de vorige plaatsen. Vooral in de mooie tuin met allemaal leuk tierelantijntjes keurig in de verf een leuk zitje onder glas waar zich verschillende zuiderling verscholen met een heerlijke flesje bier en fris hier werd deze zeer mooie dag met een drankje en worst en kaas omstreeks half vijf afgesloten en gingen we weer gezamenlijk richting Het-Zuiden. Vrienden van De Driehoek namens de leden en het bestuur van Het-Zuiden heel hartelijk bedankt en wij hopen jullie volgend jaar te mogen begroeten in Het-Zuiden.
Verslag Henk Kluskens.
Voor foto's onderstaande links:
1. Hokbezoek Benny Nijland
2. Hokbezoek Comb. The Pigeon
3. Hokbezoek Jan Kuster
4. Hokbezoek Jan de Wit
5. Hokbezoek Tonny Florissen

Kalender Het-Zuiden

Januari 2020
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2013. All Rights Reserved by Sierduivenclub Het-Zuiden