Sponsors

bannerkluskens

advertentieversele14 01

Formulieren

De Zuiderling (Digital)

Externhokbezoek 2009

Verslag externhokbezoek van leden van De Prachtduif uit Turnhout bij leden van Sierduivenclub Het-Zuiden op zaterdag 16 mei 2009.
Beste sportvrienden,
Zaterdag 16 mei jl. hebben wij de leden van "De Prachtduif" uit Turnhout mogen ontvangen voor het externe hokbezoek bij enkele leden van "Het Zuiden".
Het beloofde ondanks het slechte weer eerder in de week, een bijzonder mooie dag te worden. Om 10:00 mochten wij als bestuur 8 gasten ontvangen bij de heer Verhallen in Nuenen, het eerste adres alwaar na de koffie en gebak de werkelijk schitterend aangelegde tuin en duivenverblijven werden bekeken. Een mooie stam Oud Hollandse Kapucijnen en Neurenberger Zwaluwen, vogels, kippen en konijnen waren er te zien en werden ook volop op de foto gezet.
Om 11:00 werden wij zeer gastvrij ontvangen door de heer Nader en zijn vrouw en kinderen in Helmond. Een speciale collectie duiven uit Afghanistan ( 1 vleugel getekend en 1 vleugel wit) die de heer Nader ter erkenning in Nederland brengt. Naast dit ras vlogen er ook nog kroppers en wamduiven los. Voor de aanwezige duivenliefhebbers een echt nieuw ras, nog nooit gezien maar werkelijk een schitterende duivensoort.
Om 12:30 zijn wij neergestreken bij de heer van Kimmenade voor een smakelijke lunch waarna de aanwezige duivensoorten waaronder Lahore en Non duiven en vele vogels en parkieten werden bekeken. Alle duiven vlogen vrij rond en eenieder kon vrij de hokken bekijken. Foto's werden gemaakt in de volières van o.a. Jonge parkieten die door de heer van Kimmenade uit het blok werden gehaald.
Om 14:00 door naar de heer Wuyts. Een schitterende locatie in Someren. Mooie gebouwde duivenhokken met ik denk voor de meeste leden van het zuiden wel bekend, een geweldige collectie duivenrassen. Het eerste duivenhok met de losvliegende duiven, een schitterend gezicht, door naar de paardenstallen en het ganzen en kippenverblijf. Daarna werden de zolderhokken door eenieder bezocht. Fantastische hokken met veel licht en ruimte. Onder het genot van een drankje werd uitleg gegeven over de velerozen in de tuin en werd er gesproken over de fokresultaten van eenieder.
Om 16:00 uur werd de dag afgesloten in Bergeijk bij uw voorzitter. Wij konden terug kijken op een geslaagde dag, waar ook het weer goed meespeelde. Ik wil dan ook de bezochte leden hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van de hokken en de geweldige gastvrijheid.
Uw voorzitter

Kalender Het-Zuiden

Januari 2020
Z M D W D V Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2013. All Rights Reserved by Sierduivenclub Het-Zuiden