Formulieren

De Zuiderling (Digital)

Verslag jongdierenavond 19 september 2019

B.Kocken Jongdierenavond SC het Zuiden 2019 127Op donderdag 19 september organiseerde wij weer onze jaarlijkse jongdierenavond. JDD t Zuiden 19 september 2019

Na een periode van koppelen, kweken en veel veren verwijderen, komt het tentoonstelling seizoen weer op gang.
Als eerste beginnen we dan bij sierduivenclub t Zuiden met de JDD. Zoals we gewend zijn doen we dit al enkele jaren op een avond in onze thuis locatie t Vrijthof in Oirschot.
Dit jaar hebben de leden aangegeven dit op een andere wijze te willen doen, met de insteek er een gezellige en mooie avond van te maken.
De opbouw zijn we begonnen om 6 uur in de avond, met altijd weer spannend wie er mee komt helpen. Hier hebben toch weer een aantal leden aan mee geholpen, met de zeer grote waardering Voor Ben op zijn leeftijd en Jouke v/d Siepkamp met zijn trubbels van verleden jaar.
Na dat de nummers op de hokken geplakt waren, kon het inkooien beginnen.
Tot net voor 20.00 uur kwamen nog leden met in te kooien duiven.
Voor aanvang van de keuring werden de 3 keurmeesters, Jouke v/d Siepkamp, Gerard Adraanse en Daan Admiraal door René welkom geheten.
Anders dan voorgaande jaren werd nu bij aanvang begonnen met koffie en gebak, wat bij ieder goed werd ontvangen.
Aan de keurmeesters nu de taak om de duiven van een predikaat te voorzien en wat mogelijk nog belangrijker de positieve punten en wensen, aan te geven op de keurkaart.
Daar er ruim 100 duiven zijn ingekooid betekend dat dat ieder ongeveer 35 duiven te beoordelen heeft, een flinke klus nog.
Tijdens de keuring mag ieder die dat wil bij de keuring aanwezig zijn, doch voor in de zaal waren tafels en stoelen klaargezet om gezellig met elkaar de avond door te brengen en te kletsen over de duiven en allerlei andere zaken. In de loop van de avond kwam Petri enkele keren rond met wat snacks.
Om omstreeks 10:00 uur waren de keurmeesters klaar met hun keuring. Zoals altijd de gewoonte is deden de keurmeesters uitleg over hun keuring met aangeven van de beste, beste op 1 na en beste op 2 na. Dit geeft dan ook de volgende uitslagen.
Gerard Adriaanse, best op 2 na een Amsterdamse baardtuimelaar van Ben Boekelder, best op 1 na een Nederlandse hoogvlieger van Ad v Baast en de beste een Wener Witschild van Daan Admiraal.
Daan Admiraal, best op 2 na een Duitse Modena van Jan Sonnemans, best op 1 na een Damacener van Ben Kocken en de beste een Vedervoetige Eksterkropper van Rinus Wuyts.
Jouke van de Siepkamp, beste op 2 na een Italiaanse Meeuw van Leo v Lierop, beste op 1 na een King van comb v/d Bogaart en de beste een Theuringer Zwaluw van Ben Kocken.
Nieuw bij deze jdd , door de leden aangedragen, Is het laten kiezen van de beste duif, door de keurmeesters in een aparte showkooi geplaatste winnende duif van hun keuring.
Na het zeer deskundig overwegen kwam er door het aangeven van het kooi nummer als winnende duif De Vedervoetige Eksterkropper van Rinus uit de bus. Hiervoor kreeg Rinus een zak duiven voer.
Hierna werd de winnaar van de Cees Schonenberg wisseltrofee bekend gemaakt. Hier kwam een andere uitslag uit, en wel de Theuringer Zwaluw van Ben Kocken.
Voor de andere winnaars was een duiven pakket hun deel. Alle winnaars gefeliciteerd.
Hierna bedankt René ieder voor deze fijne avond, waarna velen meegeholpen hebben met het weer opruimen van de kooien.
De algemene indruk van deze nieuwe opzet is positief overgekomen. Mogelijk kunnen we dit nog eens evalueren op de leden vergadering .

Verslag Piet Swaans

Kalender Het-Zuiden

Februari 2021
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Sierduivenclub Het Zuiden

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2013. All Rights Reserved by Sierduivenclub Het-Zuiden